Jottifestarit

12.7.2019
Kesän ensimmäiset pienemmät jottifestarit taputeltu, kaksi kuukautta kestävät isommat kesäfestarit käynnissä, elokuun festareita valmistellaan ja marrasjoulukuun festareihin rakennellaan jo pohjia

 

(Jottifestarit eli erilaiset teollisuusremontit Raahessa)

Jottifestareiden sisältö on muuttunut tässä vuosien saatossa samaan tyyliin kuin jotin brändi ja toimintakin. Kuvaavia sanoja on paljon, mutta mielestäni parantunut, kehittynyt ja ammattimaistunut ovat osuvimmat.

Nykyään Jot-Rentin työntekijöitä löytyy melkeinpä joka puolelta remonttia. On työnjohtajaa, hitsaajaa, asentajaa, konekuskia, työkaluvarastotyöntekijää, palovartijaa, turvahenkilöä, pyykinjakajaa, pakukuskia, aputyöntekijää, siivoojaa ja kahvinmyyjää. Ammattinimikkeitä ja työntekijöitä on remonteissa nykyään paljon enemmän kuin ennen ja sama trendi näkyy myös remonttien sekä tehtaan ulkopuolella. Useat konepajat, raksafirmat ja kuljetusliikkeet ovat päässeet jotin nopean ja laadukkaan palvelun makuun eivätkä halua enää irti päästää, ei tietenkään, koska tällainen yhteistyö, jossa tilaajayritys saa Jot-Rentiltä laadukasta työvoimaa juuri silloin, kun tarvitsee juuri siksi ajaksi, kun tarvitsee, on win win win kaikille.

Työntekijän on hyvä olla Jotilla. Työsopimus ja työtehtävä sorvataan aina henkilökohtaisesti henkilökohtaiseksi ja palkkaus on aina vähintään tessin mukainen. Työsopimuksen kesto riippuu siitä, onko kyseessä kausi- tai kesätyöntekijä vai vakituista virkaa tavoitteleva henkilö. Jot-Rentillä on paljon pätkätyöläisiä, mutta myös kymmeniä vakityöntekijöitä. Tällä hetkellä pisin työsuhde on konkarilla nimeltä Mikko, jolla tulee kohta kaksikymmentä vuotta jottiuraa täyteen.

Elokuun festareille on vielä jokunen paikka vapaana aputyöntekijäporukkaan, jossa vaatimuksena on täysi-ikäisyys ja työturvallisuuskortti, sekä työtä pelkäämätön asenne. Jos tunnet jonkun innokkaan, jolle maistuisi kolmen viikon kesätyö kivassa porukassa, niin vinkkaa toki eteenpäin. Jotin Tomilta saa lisätietoa ja MoniToimiTomi pitää myös vielä muutamat turvakorttikoulutukset ennen elokuun remppaa, joten jos kortti vielä uupuu, niin sekin saadaan hoidettua (Tomi Tervo 044 5646 198 / tomi.tervo@jot-rent.fi).

[Tästä myös suoraan hakemuksen täyttöön]

Kun itse nuorempana vietin kesäni remonteissa ei silloin vielä ollut Jotin kautta näin monipuolista toimintaa luokkahitsareista lähtien.

Ajat muuttuu ja hommat kehittyy.

 

Kivaa kesää just sulle :)

 

Jari Riihijärvi

jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 564 6195