Jot-Rent välittää

Jot-Rentia luotsaa tällä hetkellä uusi sukupolvi, kun Heidi vastaa omistajaohjauksesta hallituksen puheenjohtajana ja Jari operatiivisesta toiminnasta yrityksen toimitusjohtajana.

Jot-Rent on perheyritys kahdella tavalla; Jot-Rent on perheen perustama yritys ja sama perhe on ollut mukana kaikissa mutkissa ja yrityksen vaiheissa jo vuodesta 1991 lähtien, ja on edelleen. Jot-Rent on perheyritys myös siinä merkityksessä, että kaikki Jot-Rentilla työskentelevät ovat osa Jotti-perhettä. Alusta asti Jot-Rentilla on haluttu panostaa erityisesti siihen, että jokaista työntekijää kohdellaan niin kuin perheenjäsentä, kaikki saavat työehtosopimusten mukaista palkkaa ja kaikki pääsevät tekemään juuri osaamisalueensa mukaisia töitä. Jokaiselle tekijälle täytyy löytyä oikea työ, ja jokaiselle työlle täytyy löytyä oikea tekijä. Jot-Rentin toimintaa ja arvomaailmaa kuvailevatkin hyvin termit inhimillisyys ja vaatimusten mukaisuus.

Jot-Rentia on kuvattu myös kasvattajaseuraksi, sillä Jot-Rentin arvomaailmaan on alusta asti kuulunut nuorten palkkaaminen ja työssä kouluttaminen. Aika monta kertaa on käynyt niin, että Jot-Rentille kesätöihin tullut nuori on osoittanut osaamisensa ja halunsa kehittyä, ja on joko jäänyt tilaaja-asiakkaan vahvuuteen töihin asiakkaan pyynnöstä tai päässyt kasvamaan Jot-Rentin omassa organisaatiossa, kuten toimitusjohtaja Jari.

Jot-Rentia on kantanut aina isot urakat, joista ensimmäiset saatiin vuonna 1995. Näiden pitkäaikaisten, vahvojen yhteistyömuotojen ansiosta yhtiö on selvinnyt useamman lama-ajan ja muutkin mutkat ja mäet, joita vuosien varrella matkalle on sattunut. Lama-aikoina Jot-Rentin inhimillisyys ja vaikuttavuus näkyi muun muuassa niin, että yritys mahdollisti ihmisille tilaisuuksia näyttää kykynsä eri työnantajille, jolloin työllistymisen mahdollisuudet paranivat työntekijöillä merkittävästi.

Vuosien varrella Jot-Rent on tehnyt teollisuuden ja rakentamisen urakoiden lisäksi kaikkea yritystapahtumien järjestämisestä kokkien välittämiseen, mutta pikkuhiljaa ja erityisesti uuden sukupolven johdossa ollessa on tehty töitä sen eteen, että kiteytetään missä Jot-Rent on kaikista paras ja keskitytään siihen.

Edelleen Jot-Rent välittää, niin työntekijöistään kuin asiakkaistaankin. Edelleen Jot-Rentin toimintaa ohjaa alusta asti ollut palvelulupaus – Just On Time.

Jot-Rent Heidi Joensuu ja Jari Riihijärvi

Kaikki Jot-Rentilla työskentelevät ovat osa Jotti-perhettä, koska Jot-Rent välittää.